Scroll Top

‘Hoe pak je zo’n enorm project aan’

 

Dit jaar herdenken wij de Tweede Wereldoorlog en vieren we 75 jaar vrijheid in Nederland. Hoewel er talloze verhalen, beeldmateriaal en verslagen te vinden zijn, is het voor de meesten van ons bijna niet voor te stellen hoe de oorlog geweest moet zijn. Om die reden heeft de NOS een speciale website gemaakt over het laatste oorlogsjaar 1944-1945. Als bezoeker van 75 jaar bevrijding krijg je dagelijks updates en achtergronden, alsof je met een tijdmachine uitgestapt bent in het Nederland van toen.

 

Media perspectives organiseert een gratis online MediaTalk waarin je alles te weten komt hoe je zo’n enorm mediaproject op pakt.

In deze allereerste online MediaTalk vertellen Tom van den Broek (Head of product bij NOS Digital) en Marieke de Vries (coördinator NOS 75 jaar bevrijding) in een halfuur over hoe zij voor dit project te werk zijn gegaan: hoe hebben ze vraagstukken rondom selectie, beschikbaarheid en kwaliteit van beeldmateriaal aangepakt, welke ethische keuzes hebben ze gemaakt, en welke impact hebben hun verhalen op de bezoekers. Kortom, alles vanaf concept tot aan productieproces en publieksbereik.


Net als onze reguliere MediaTalk vindt de online versie plaats in de lunchpauze. We hebben de online versie wel iets ingekort, zodat je nog tijd hebt om te lunchen. Naast de presentatie is er voldoende tijd ingeruimd om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen aan de sprekers. Wil je meer weten over digitale historische storytelling? Schrijf je dan in!

Programma

  • 12:25-12.30 Inloop en introductie 
  • 12:30-12:40 Spreker Tom van den Broek
  • 12:40-12:45 Q&A
  • 12:45-12:55 Spreker Marieke de Vries
  • 12:55-13:00 Q&A

13:05 Afsluiting

Datum en tijd: dinsdag 12 maart, 12.30-13.05 
Kosten: Gratis
Locatie: Online. Je ontvangt uiterlijk een dag van te voren je persoonlijke toegangslink

 

Schrijf je hier in