Scroll Top

Solliciteren op latere leeftijd: wat houdt je tegen?

 

55 jaar, solliciteren en opnieuw een plaats vinden in de arbeidsmarkt: waarom niet? Je deelt alle kennis en gaat verder met je talent. Onderzoek van het American Institute for Economic Research (AIER) geeft aan dat 80% van de mensen die op latere leeftijd (47+) een nieuwe uitdaging aangaan, succesvol zijn.

Toch wordt er nog vaak gezegd dat ‘je er niet meer aan moet beginnen’. Carla Lymen heeft dit zelf ook vaak gehoord. Zij heeft de stap gemaakt om een opleiding als coach te volgen, na 20 jaar werkzaam te zijn geweest bij een familiebedrijf én haar eigen reclamebureau gerund te hebben.

Zelf zegt zij hierover: “Helaas hoor ik vaak dat ik de leeftijd niet meer mee heb. Een stelling waar ik absoluut niet mee akkoord kan gaan en wat er toe geleid heeft om samen met Annemie Peeters van Radio 1 het fiftyfifty- project op te starten. Via radio, de zevende dag en diverse podcasts hebben we de thematiek rond vijftigers en werk (willen werken) onder de aandacht gebracht. Een campagne die toch heel wat wakker heeft geschut in Vlaanderen en waarbij we vooral hebben willen aantonen dat diversiteit binnen de onderneming een “must” is.” – Carla

Het is belangrijk dat ons zicht verruimt wordt en dat wij als werkgevers, partners en als mens kansen creëren voor iemand die de arbeidsmarkt veel te bieden heeft.

Meer informatie over het fiftyfifty-project is hier te vinden.