Scroll Top
Verbinden communiceren. Adviseren & overtuigen.

Adviseren & overtuigen

Deze training wordt gegeven in het kader van project Nu voor strax!* Talent & Groei  en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW. Deze training kost normaal €458, NU € 229 !

Je hebt hard gewerkt aan een goed (communicatie-)advies. Maar hoe zorg je ervoor dat je advies ook wordt aangenomen én opgevolgd? In de eendaagse training Adviseren & Overtuigen leer je opkomen voor je professionele belangen in complexe situaties zonder de relatie op het spel te zetten.

De training Adviseren & Overtuigen is gebaseerd op de meest soevereine onderhandelingsmethode: verbindend communiceren. Het woord ‘verbindend’ verwijst naar het boven tafel krijgen van diepere waarden en behoeften, en je advies daarop af te stemmen.

 

Over de Trainer:

Simon Groen ontwikkelde als eerste in Nederland zakelijke trainingen op het gebied van lichaamstaal. Daarna werd hij pionier op het gebied van ‘geweldloze communicatie’. Hij vertaalde deze bijzondere methode naar de praktijk. Naast zijn trainingen is Simon ook actief als comedyschrijver en acteur. Samen met zijn broer maakt hij komische filmpjes voor o.a. het jeugdprogramma ‘Het Klokhuis’.

 

Wat je kunt na de training

  • Gemakkelijk overeind blijven in uitdagende gespreksituaties.
  • Volledig opkomen voor zowel jouw belangen, en de relatie daarbij toch versterken in plaats van verzwakken.
  • Een ‘nee’ aangrijpen als het begin van een goed gesprek.
  • Veel effectiever tot elkaar komen, overeenstemming bereiken en creatieve oplossingen genereren.

Wat je van de training Adviseren & Overtuigen kunt verwachten

In de ochtend laat de trainer op humoristische wijze zien hoe lastig het is om in complexe gesprekken het welles-nietes-niveau te overstijgen. Hoewel beide partijen goede bedoelingen kunnen hebben is een constructieve uitkomst lang niet altijd gegarandeerd. Daarna maakt de trainer duidelijk hoe het anders kan. Met behulp van een aantal interactieve opdrachten krijg je inzicht in de theorie van verbindend communiceren, en de luister- en vraagtechnieken om je advies zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoeftes van de ontvanger.

In de middag ga je aan de slag om de theorie in de praktijk toe te passen. Je oefent een gesprek op basis van een eigen casus. De trainer waarborgt tijdens de oefeningen een veilig klimaat zodat de deelnemers zich vrij voelen om verschillende technieken te proberen. Zij krijgen feedback van de trainer en van elkaar en ontdekken hoe avontuurlijk het is om heel anders te luisteren en krachtiger te spreken door meer van zichzelf te laten zien. In plaats van stressvol of vermoeiend worden uitdagende gesprekken met opdrachtgevers of leidinggevenden bevredigend en inspirerend.

Voor wie is de training bedoeld?

De training is bedoeld voor iedereen die vanuit zijn functie adviezen geeft en die graag overgenomen ziet. De training is specifiek interessant voor communicatieprofessionals, web- en eindredacteuren.

Wat je vooraf moet weten
  • Het is handig een laptop mee te nemen naar de training.
  • Je kan voorafgaand aan de training een eigen casus aanleveren. We vragen je om de inhoud van de casussen vertrouwelijk te behandelden.
  • Er is een maximum van 10 deelnemers.
  • Je ontvangt een certificaat van deelname

 

*Met het project ‘NU voor strax!’ biedt WerkStation mogelijkheden voor talent & groei op maat. Wij geloven in het potentieel van mensen en zien het als onze verantwoordelijkheid de mensen in staat te stellen zich te ontwikkelen en om actief bij te dragen aan hun groei. We ontdekken, stimuleren en benutten talenten.

NU voor strax! is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is bij de publieke omroepen. Het doel is iedereen te prikkelen en uit te dagen om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan persoonlijke groei. Zodat je trots bent op wat je doet bij de publieke omroepen en gelukkig bent in je werk!

Binden, bloeien en groeien.

 

 

Datum

27 nov 2023

Tijd

9:15 inloop
09:30 - 16:30

Kosten

€229.00

More Info

Meld je aan

Locatie

Omgeving Amsterdam

Organisator

De Redactie
Meld je aan