Scroll Top

Basistraining Adobe Photoshop

Deze training wordt gegeven in het kader van project Nu voor strax!* Talent & Groei  en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW. Deze training kost NU € 117,00!

 

Wil je leren afbeeldingen op een professionele manier te bewerken, social media posts te ontwerpen, of bijvoorbeeld foto’s te retoucheren en vrijstaand te maken? Schrijf je dan nu in voor deze creatieve Photoshop cursus. In één dag leer je aan de hand van mooi vormgegeven oefeningen de belangrijkste en meest gebruikte functies van dit programma.

GLOBALE INHOUD:

  • Photoshop interface: De grote hoeveelheid knoppen in Photoshop is in het begin nogal intimiderend. Je leert hoe de Photoshop interface in elkaar zit, zodat alles meteen een stuk overzichtelijker wordt.
  • Retoucheren: Photoshop is een kei in het wegwerken van ongewenste elementen uit beeldmateriaal. Van vlekjes tot gebouwen en personen… in deze cursus leer je hoe je dat snel doet.
  • Lagen: Photoshop is een typisch lagen-programma. Daarom ben je tijdens deze Photoshop-cursus steeds bezig met lagen. Je leert zowel basis- als geavanceerde laagopties. Zo kun je aan het eind van de training verschillende foto’s samenvoegen.
  • Selecties: Selecties zijn het startpunt van de meeste geavanceerde fotobewerkingen. In deze training gaan we aan de slag met selecties. Daardoor kun je gemakkelijk elementen vrijstaand maken, foto’s combineren en haren uitknippen.
  • Nieuwe AI-functies: Je leert alles over de nieuwe AI-functies (Kunstmatige Intelligentie) in Photoshop. Denk daarbij Generatief Vullen (Generative Fill) en Generatief Uitbreiden (Generative Expand), waarmee je gemakkelijk onderdelen aan je foto toevoegt, of juist verwijdert. Deze nieuwe functies maken het werken in Photoshop op bepaalde vlakken een stuk gemakkelijker en sneller.
  • Maskers: De mogelijkheden met maskers zijn eindeloos. Hoe maak je bijvoorbeeld mooie foto-composities? Of hoe zorg je ervoor dat een zwart-wit-foto ook elementen in kleur bevat?
  • Tekst: Zeker bij afbeeldingen voor het web is het belangrijk om teksten toe te voegen aan je beeldmateriaal. In de tekst-les leer je alles over het toevoegen van tekst in Photoshop.
  • Social media en web: Hoe maak je een afbeelding voor social media? Of hoe pas je snel een afbeelding aan voor je website of mailing?

DE TRAINER

Trainer Rob de Winter is Adobe Certified Instructor voor Adobe Photoshop en schrijver van de boeken Photoshop Masters en Photoshop op de iPad, waarvan de Engelstalige versie, Photoshop on the iPad, onlangs bij wereldwijd Pearson verschenen is. Rob is een vaste spreker op internationale conferenties als Adobe MAX en CreativePro Week en werkt intensief samen met het Photoshop-team aan de doorontwikkeling van het programma. Rob heeft  al duizenden cursisten wegwijs gemaakt in Adobe-software.

LAPTOP EN OEFENMATERIAAL

Als je meedoet aan de training, is het handig dat je een eigen laptop meeneemt met daarop Photoshop 2024 (dit mag ook een demo-versie zijn die 7 dagen gratis te gebruiken is). Daarmee kun je dan na de training meteen oefenen. Let er wel op dat de computer aan de juiste eisen voldoet. Photoshop is een grafisch programma dat vrij veel van een computer vergt. Je vindt deze vereisten op deze pagina: https://helpx.adobe.com/nl/photoshop/system-requirements.html

Daarnaast is het handig om een muis mee te nemen.

Voorafgaand aan de training ontvang je een link waar de oefenbestanden gedownload kunnen worden. Dat scheelt weer tijd voor aanvang van de training.

Mocht je nog specifieke wensen hebben: verzamel ze gerust,  want dan wordt daar tijdens de training (waarschijnlijk) ook op ingegaan.

*Met het project ‘NU voor strax!’ biedt WerkStation mogelijkheden voor talent & groei op maat. Wij geloven in het potentieel van mensen en zien het als onze verantwoordelijkheid de mensen in staat te stellen zich te ontwikkelen en om actief bij te dragen aan hun groei. We ontdekken, stimuleren en benutten talenten.

NU voor strax! is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is bij de publieke omroepen. Het doel is iedereen te prikkelen en uit te dagen om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan persoonlijke groei. Zodat je trots bent op wat je doet bij de publieke omroepen en gelukkig bent in je werk!

Binden, bloeien en groeien.

Datum

23 mei 2024

Tijd

Inloop 09:15 uur
09:30 - 16:30

Kosten

€117.00

More Info

Meld je aan

Locatie

NPO gebouw
Bart de Graaffweg 2, 1217 ZL in Hilversum
Meld je aan