Scroll Top

Reality TV

Reality programma’s nemen al jarenlang een zeer prominente plaats in binnen het Nederlandse tv aanbod. Programma’s als Ik vertrek, Grenzeloos verliefd, Boer zoekt vrouw en Wie is de Mol (realitygame) zijn echte kijkcijferkrakers.

Maar hoe maak je reality eigenlijk? Hoe kun je als programmamaker de werkelijkheid sturen of naar je hand zetten? Waar let je op bij de casting? En hoe script je je verhaallijnen? Vragen waar je een antwoord op moet hebben voor je een aansprekend reality programma kan maken. Verder wordt er dieper ingegaan op de ethiek van het maken. Zijn er ethische grenzen en hoe bewaak je die?

Deze cursus wordt gegeven door de zeer ervaren reality maakster Barbara Kuipers. Zij is tevens de schrijfster van het boek Niet te filmen wat in het medialandschap nogal wat stof heeft doen opwaaien.

Bijzonderheden

Groepsgrootte: minimaal 3 – maximaal 6

Over de trainer:

BARBARA KUIPERS

Reality tv beheerst al jaren ons tv scherm. Maar hoe maak je goede reality eigenlijk? Wat zijn de voorwaarden voor een kijkcijferkraker en welke keuzes maak je als programmamaker?

Barbara Kuipers werkte voor talloze bekende reality programma’s en is de schrijfster van het spraakmakende boek Niet te filmen! Inmiddels maakt zij als eindredacteur programma’s voor de KRONCRV.

Televisieprogramma’s en documentaires waarin mensen gefilmd worden in een ongeregisseerde situatie zijn al zo oud als de televisie zelf. Barbara weet als geen ander hoe deze werkelijkheid vast te leggen.

Urenschema

Dag 1: 13 maart '24

Dag 2: 14 maart '24

Datum

09 - 10 sep 2024

Tijd

Inloop 09:15 uur
09:30 - 16:30

Kosten

€1,076.90

More Info

Meld je aan

Locatie

Character Training
Mart Smeetslaan 1, 1217 AP Hilversum

Organisator

Character Training
Meld je aan