Webinar: Chinese uitspraak

Ben jij in februari 2022 betrokken bij de de Olympische Winterspelen in Beijing? Spreek je geen Chinees en wil je wel alle namen van bijvoorbeeld sporters en locaties goed kunnen uitspreken? Dan is dit webinar precies wat je nodig hebt. In één uur tijd maak je kennis met de basisbeginselen van de uitspraak van de Chinese taal. Tijdens het webinar leer je de juiste uitspraak van namen en begrippen die zijn gerelateerd aan deze Winterspelen.
Bovendien kan je deze kennis na de Spelen ook gebruiken bij de algemene journalistieke verslaglegging over China.

Webinar via Zoom : 10:00-11:00 uur

Onderwerpen:

Basisbeginselen van de uitspraak van het Mandarijn Chinees.
Kennismaken met het transcriptie-systeem Pin Yin.
Oefenen met het uitspreken van eigennamen (bijvoorbeeld van sporters), geografische namen en kernwoorden gerelateerd aan de Olympische Winterspelen.

Voor wie
Voor iedereen die vanuit de media betrokken is bij de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing. Of je nu te maken hebt met sporters of officials. Door je de juiste uitspraak van de namen van personen en locaties en relevante woorden in het Chinees eigen te maken, toon je respect. Het is natuurlijk een teken van professionaliteit om je goed voor te bereiden en je voorkomt pijnlijke versprekingen.

Werkvorm
Eén online-workshop van 60 minuten, met veel praktische oefeningen. Na de workshop krijg je materiaal mee om verder te oefenen en een handige audio-checklist. Om deze workshop te kunnen volgen heb je een zoom-verbinding nodig en een computer met goede audio.

Resultaten
Na deze workshop ben je bekend met de basisbeginselen van de uitspraak van het Mandarijn Chinees en kan je de meest voorkomende eigennamen rond de Winterspelen correct uitspreken. Met de materialen (thuisoefeningen en audio checklist) die je van ons mee krijgt, kan je verder werken aan het verbeteren van je uitspraak.

Trainers
Om optimaal te kunnen oefenen met de uitspraak in kleinere groepen, wordt deze training gegeven door twee trainers.

Monique Groeneveld: de afgelopen 30 jaar heeft Monique afwisselend in Nederland en Beijing, China gewoond. Zij organiseert activiteiten voor economische en culturele uitwisseling tussen Nederland en China, voor zowel de consument als het bedrijfsleven.

Lianne Baaij: eigenaar van vertaal- en trainingsbureau China Access. Zij is afgestudeerd sinologe, beëdigd tolk-vertaalster en gecertificeerd trainer Chinees. In allerlei functies en sinds 2004 als zelfstandige, heeft zij de kunst van het effectief en plezierig communiceren met de Chinezen vanuit verschillende hoeken kunnen ontwikkelen. Haar kennis over China geeft ze graag door.

aanmelden kan via WerkStation of via NVJ Academy.

Kosten
Prijs niet-leden € 75,- / Prijs 20% korting € 60,- / Prijs 30% korting € 52,50 / Prijs ZZP50% korting € 37,50

Alle cursussen van de NVJ Academy zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVJ.
Leden van de NVJ, NVF, Nieuwspoort, Auteursbond en De Coöperatie ontvangen 20% tot 50% korting op de toegangsprijs. Je ledenprijs is zichtbaar wanneer je bent ingelogd.
Kosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar.

Overige informatie
Maximaal 20 deelnemers.

Download gratis ZOOM op je desktop of laptop (met beeldscherm van minimaal 13 inch).
Het gebruik van ZOOM tijdens de hele training is voor jou gratis en wordt betaald door de NVJ.
Zorg voor een goede internetverbinding.

 

Datum

02 dec 2021

Tijd

10:00 - 11:00

Kosten

€75.00

More Info

Meld je aan

Locatie

ONLINE

Organisator

NVJ Academy
Website
https://www.nvj.nl/nvj-academy
Meld je aan