Scroll Top

Creatief Leiderschap

Deze training wordt gegeven in het kader van project Nu voor strax!* Talent & Groei  en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW. Deze training kost NU €850!

CREATIEF LEIDERSCHAP, the next step in leiderschap.

INHOUD
In deze training leer je hoe je als creatief leider een creatief klimaat kunt creëren waar ruimte is voorspeelsheid, humor, openheid en nieuwe ideeën. Een klimaat waar vernieuwing en innovatie een vanzelfsprekende plek heeft. Je leert hoe je je collega’s in jouw team kan motiveren, empoweren en
energie kan geven zodat de creativiteit gaat en blijft stromen.
Creatief leiderschap is “leidinggeven-plus”! Je werkt bewust naar het beoogde resultaat en past daarin de verschillende leiderschapsstijlen toe afhankelijk van de situatie en de mensen in je team.

DOELGROEP
Leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor een werkomgeving waarin creativiteit een voorwaarde is voor succes.

DUUR
2 dagen van 2 dagdelen met een tussenliggende periode van enkele weken waarin de deelnemers hetgeen ze op de eerste dag geleerd hebben in de praktijk toe kunnen passen.

WAT HEB JE ERAAN?
Na de training weet je hoe dat je een stimulerende werkomgeving kan creëren, hoe dat je creativiteit stimuleert en het beste uit mensen haalt.
Als creatief leider heb je een stijl die gericht is op het werken “naar succes toe” en kan je dit omzetten in effectief gedrag en stijl van leidinggeven.
Deze training draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemer in de rol als leidinggevende.

AANTAL DEELNEMERS
Minimaal 6 deelnemers
Maximaal 12 deelnemers

Werkvormen en naslagwerk:
Er wordt gewerkt met een variatie van verschillende werkvormen zoals, kennisoverdracht, individuele
oefeningen/opdrachten, opdrachten in sub-groepen en “ervarend leren”.
De deelnemers krijgen tijdens de training ontvangen de deelnemers het boek “De kracht van de creatief leider” en hard-copies van relevante onderwerpen en ontvangen na afloop digitaal naslagwerk. Er wordt gewerkt met concrete praktijkcases en vraagstukken van de deelnemers.
De deelnemers leren van de trainer(s) en van elkaar.
De deelnemers vullen vooraf een Profile Dynamics-analyse in en ontvangen een persoonlijk kleurenprofiel en uitgebreide rapportage zodat inzicht ontstaat in de eigen drijfveren, weerstanden en energiebalans.
Dit wordt in de training als input en reflectiemiddel ingezet zodat persoonlijke ambities en ontwikkelpunten op maat van de deelnemer worden meegenomen.

TRAINERS
De training wordt verzorgd door Marc Geerts en Peter de Jong van Plateau bv.

*Met het project ‘NU voor strax!’ biedt WerkStation mogelijkheden voor talent & groei op maat. Wij geloven in het potentieel van mensen en zien het als onze verantwoordelijkheid de mensen in staat te stellen zich te ontwikkelen en om actief bij te dragen aan hun groei. We ontdekken, stimuleren en benutten talenten.

NU voor strax! is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is bij de publieke omroepen. Het doel is iedereen te prikkelen en uit te dagen om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan persoonlijke groei. Zodat je trots bent op wat je doet bij de publieke omroepen en gelukkig bent in je werk!

Binden, bloeien en groeien.

 

 

Urenschema

Dag 1: 15 januari '24

Dag 2: 30 januari '24

Datum

15 - 30 jan 2024

Tijd

9:15 inloop
09:30 - 17:00

Kosten

€850.00

More Info

Meld je aan

Locatie

Nog niet bekend
Hilversum

Organisator

Plateau
Meld je aan