Scroll Top

Creatief online schrijven

Deze training wordt gegeven in het kader van project Nu voor strax!* Talent & Groei  en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW. Normaal kost deze training €460, NU €229

Creatief en online – gaat dat wel samen? Voor de schermlezer heb je je toch te houden aan rigide regels en de strenge wetten van Google? Goed nieuws: SEO is niet zaligmakend. Bovendien let Google steeds meer op gewoon kneitergoede content. Content die aanspreekt, waar de lezer iets aan heeft, die de lezer ook wil delen. Maar hoe schrijf je deze creatieve online content? Je leert het in de training Creatief online schrijven van Merel Roze en Cathelijn Schilder.

Wat je kunt na de training
  • Klikbare koppen schrijven: geweldig, ronkend én mooi.
  • De aandacht van de lezer vasthouden, een online tekst lang.
  • 3 onmisbare tips voor een goede spanningsboog toepassen.
  • Stijloefeningen: even anders schrijven dan je gewend bent.
  • Verleidende introteksten schrijven, voor nieuwsbrieven, webpagina’s en social media.
Wat je van de training Creatief online schrijven kunt verwachten

In deze training leren we je op een frisse, creatieve manier kijken naar je eigen webteksten en  die van anderen. We gaan vooral veel ‘om’schrijven. Schrappen, het een keer anders doen, oefenen met verschillende formats. Je krijgt twee echt vreemde schrijfopdrachten die je blik verbreden, aangevuld met inspirerende voorbeelden van creatieve teksten in de praktijk. We richten ons vooral op de korte teksten die ervoor moeten zorgen dat je doorklikt – zonder alleen in clickbaits te vervallen. Dus nieuwsbrieven, subjectlines, blogkoppen, intro’s, Facebook-teksten, enz. Bovendien krijg je 3 online formuleringstips die je nooit meer vergeet.

Voor wie is de training bedoeld?

De training is voor professionele schrijvers:

  • (web)redacteuren
  • communicatiedeskundigen
  • Iedereen die veel schrijf voor online en dat op een frisse en pakkende manier wil doen

*Met het project ‘NU voor strax!’ biedt WerkStation mogelijkheden voor talent & groei op maat. Wij geloven in het potentieel van mensen en zien het als onze verantwoordelijkheid de mensen in staat te stellen zich te ontwikkelen en om actief bij te dragen aan hun groei. We ontdekken, stimuleren en benutten talenten.

NU voor strax! is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is bij de publieke omroepen. Het doel is iedereen te prikkelen en uit te dagen om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan persoonlijke groei. Zodat je trots bent op wat je doet bij de publieke omroepen en gelukkig bent in je werk!

Binden, bloeien en groeien.

 

 

Datum

16 nov 2023
Expired!

Tijd

9:15 inloop
09:30 - 17:00

Kosten

€229.00

More Info

Meld je aan

Locatie

Omgeving Utrecht

Organisator

De Redactie
Meld je aan