Darkweb

Darkweb

Deze training wordt gegeven in het kader van project Nu voor strax!* Talent & Groei  en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW. Deze training kost jou NU €61 !

Het darkweb is een gedeelte van het internet waar veel mysterie omheen hangt. Dit komt door wat je er kunt kopen en verkopen: drugs, wapens en andere illegale zaken maar ook doordat het darkweb moeilijk te bereiken en te doorzoeken is. In deze workshop leer je de geschiedenis van het darkweb, waarom het berucht is en wat je wel en niet mag om onderzoek te doen op het darkweb. Er spelen een aantal ethische kwesties bij het onderzoek doen op het darkweb, ook daar staan we in deze workshop uitgebreid bij stil.

Om veilig op het darkweb te komen heb je een aantal programma’s nodig, zoals een Torbrowser en een virtual machine. Dit wordt uitgelegd en je gaat ook op een zo veilig mogelijke manier rondkijken. Hoe moet je zoeken, waar moet je vooral niet zoeken en welke plekken zijn interessant voor je journalistieke onderzoek?

Deze workshop van een dagdeel wordt gegeven door Thijs van Dorssen, ervaren onderzoeksjournalist voor oa Pointer en Argos. Hij weet door zijn journalistieke research de juiste routes op het darkweb te vinden.

Deze workshop is voor minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. De workshop wordt gegeven in de trainingsruimte aan de Naarderweg. De kosten zijn incl. BTW.

 

*Met het project ‘NU voor strax!’ biedt WerkStation mogelijkheden voor talent & groei op maat. Wij geloven in het potentieel van mensen en zien het als onze verantwoordelijkheid de mensen in staat te stellen zich te ontwikkelen en om actief bij te dragen aan hun groei. We ontdekken, stimuleren en benutten talenten.

NU voor strax! is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is bij de publieke omroepen. Het doel is iedereen te prikkelen en uit te dagen om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan persoonlijke groei. Zodat men trots is op wat men doet bij de publieke omroepen en gelukkig zijn in hun werk!

Binden, bloeien en groeien.

Datum

22 mrt 2023

Tijd

Inloop 09:00 uur
09:15 - 12:30

Kosten

€121.00

More Info

Meld je aan

Locatie

Trainersburo
Naarderweg 16, 1217 GL Hilversum

Organisator

Trainersburo 2 of the guys
Website
https://2oftheguys.nl/
Meld je aan