De kunst van het QUOTEN

Praktijk training van NOS verslaggever Martijn Bink

 

“Alles wat je altijd al wilde weten over de kunst van het halen van de gouden quote.”

 

Veel (online) redacteuren en verslaggevers worstelen er mee: Je wordt op pad gestuurd voor een boeiende quote van 20 seconden, maar komt thuis met een interview van 20 minuten. En dan blijkt de ‘gouden quote’ er niet eens tussen te zitten: dat prachtige antwoord geschikt voor montage met een begin en een eind, zonder moeilijke woorden of jargon en waarin de geïnterviewde precies tot de kern van zijn boodschap komt.

 

Verslaggever Martijn Bink gaat voor het NOS journaal dagelijks op zoek naar die ene gouden quote. In de praktijk training ‘De kunst van het quoten’ deelt hij zijn kennis, techniek en werkwijze.

 

Onderwerpen die tijdens de training aan bod komen zijn:

  • De juiste voorbereiding.
  • Hoe stel je de geïnterviewde op zijn gemak.
  • Hoe voorkom je dat je met te veel materiaal terugkomt.
  • Wat doe je als een voorlichter zich hinderlijk met het interview bemoeit.
  • Hoe haal je geschikte quotes voor de montage.
  • Interview techniek. Aan de hand van voorbeelden worden de verschillende soorten interviews behandeld: Zo vragen het informatieve en het confronterende interview om een verschillende benadering. Of neem ‘het voxpopje halen’. Dat kan toch iedereen? Maar een goed, verrassend straatinterview dat echt iets toevoegt aan je reportage, is minder simpel dan het lijkt.
  • Handige tips en tricks uit de praktijk.

 

In het tweede deel van de training ga je op een door ons geproduceerde gast toepassen wat je hebt geleerd. Met als ultieme doel: dat ene, prachtige, allesomvattende, gouden kwootje!

 

Duur training: 1 dag op Coronaproof locatie. Maximaal 4 deelnemers.

 

Datum

24 sep 2021

Tijd

09:30 - 17:00

Kosten

€575.00

More Info

Meld je aan

Locatie

Mart Smeetslaan 1, 1217 AP Hilversum

Organisator

Henk Harding | Character Training

Henk Harding is een ervaren programmamaker én heeft veel ervaring in het geven van trainingen aan landelijke- en regionale omroepen.

Meld je aan