Framing; beïnvloeden met taal

Welke woorden je kiest heeft een flinke impact op hoe mensen jouw boodschap zullen interpreteren. Waarom laten we ons door de ene boodschap wel overtuigen en door een andere boodschap niet? Welke woorden werken voor jouw doelstelling?

“Zeg je liever ontwikkelingssamenwerking of ontwikkelingshulp? Is stemmen een recht of een plicht?”

Om echt overtuigend te communiceren is stilstaan bij slimme framing (denkraam) essentieel. Het gaat niet om wat je zegt, het gaat om wat je toehoorders horen! In de training Framing leer je een frame begrijpen, ombuigen en gebruiken. Na de training kijk je met een andere blik naar taal en tekst en laat je je niet meer zo snel ‘framen’ door een ander.

Een aanrader voor iedereen die sterker wil formuleren, schrijven en spreken!

 

Wat je kunt na de training Framing: beïnvloeden met taal
  • Je snapt hoe jouw brein werkt.
  • Je leert framing praktisch definiëren.
  • Je herkent het effect van een goed/slecht frame.
  • Je kunt systematisch werken met framing.
  • Jezelf beschermen tegen frames van een ander.
  • Je kunt zelf aan de slag gaan met framing binnen de eigen organisatie.
Wat je van de training Framing: beïnvloeden met taal kunt verwachten

Je leert dat framing onvermijdelijk is en hoe jij er zelf effectief mee om kunt gaan. De training gaat in op hoe iets werkt en waarom dat zo werkt. Wat is het effect van een frame op ons onderbewustzijn en onze emoties? En wat betekent dat voor ons wereldbeeld? En hoe kunnen we het inzetten voor effectieve communicatie? Aan de hand van voorbeelden komen de verschillende uitingsvormen van framing aan bod en leer je frames herkennen. Je ontdekt de voorwaarden van een sterk frame en maakt een opzet voor een frame dat je kunt inzetten voor je eigen doeleinden.

Voor wie is de training bedoeld?

Voor mensen die hun ideeën, strategie en/of beleid intern of extern willen overbrengen, zoals communicatie- en marketingmedewerkers, (hoofd)redacteuren, voorlichters en politici. Maar ook voor iedereen die vaak met schrijven en taal te maken heeft.

 

Trainer: Freerk Teunissen

 

Quotes deelnemers:

“Een hele betrokken trainer die met veel achtergrondinformatie en toelichting kwam, goed luisterde en met goede feedback kwam. Hij kon zich goed inleven in de mediawereld.”

“meteen toepasbaar en concreet”

“Ik heb niet alleen geleerd over framing toe te passen in tekst maar de hele gedachte achter framing is nu voor mij duidelijk.”

 

Datum

07 okt 2022

Tijd

9:15 inloop
09:30 - 17:00

Kosten

€450.00

More Info

Meld je aan

Locatie

Hilversum

Organisator

Freerk Teunissen | De Redactie
Website
https://deredactie.nl/trainer/freerk-teunissen/

Freerk Teunissen is een ervaren schrijftrainer. Freerk schrijft en schreef voor high-brow kranten als NRC Handelsblad en voor onbekende en lang vergeten tijdschriften als Theater & Educatie. Zijn boek Wat is nieuws? Tegenstellingen in de journalistiek, werd in vakblad De Journalist geroemd omdat het ‘meer diepgang bevat dan wetenschappelijke werken’ en over Tekststructuur waren de recensenten eensgezind positief ‘een verfrissing’ en ‘erg sterk’.

Meld je aan