Scroll Top

Framing; beïnvloeden met taal

Deze training wordt gegeven in het kader van project Nu voor strax!* Talent & Groei  en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW. Deze training kost NU €229

Welke woorden je kiest heeft een flinke impact op hoe mensen jouw boodschap zullen interpreteren. Waarom laten we ons door de ene boodschap wel overtuigen en door een andere boodschap niet? Welke woorden werken voor jouw doelstelling?

“Zeg je liever ontwikkelingssamenwerking of ontwikkelingshulp? Is stemmen een recht of een plicht?”

Om echt overtuigend te communiceren is stilstaan bij slimme framing (denkraam) essentieel. Het gaat niet om wat je zegt, het gaat om wat je toehoorders horen! In de training Framing leer je een frame begrijpen, ombuigen en gebruiken. Na de training kijk je met een andere blik naar taal en tekst en laat je je niet meer zo snel ‘framen’ door een ander.

Een aanrader voor iedereen die sterker wil formuleren, schrijven en spreken!

Trainer: Lindi Boeije

Lindi Boeije is taalkundige en deskundige op het gebied van retorica, nudging en framing. Lindi is werkzaam bij Taalstrategie en maakt als trainer anderen graag bewust van de sturende kracht van taal. Daarnaast adviseert ze bedrijven, maatschappelijke organisaties en politieke partijen.

Wat je kunt na de training Framing: beïnvloeden met taal
  • Je snapt hoe jouw brein werkt.
  • Je leert framing praktisch definiëren.
  • Je herkent het effect van een goed/slecht frame.
  • Je kunt systematisch werken met framing.
  • Jezelf beschermen tegen frames van een ander.
  • Je kunt zelf aan de slag gaan met framing binnen de eigen organisatie.
Wat je van de training Framing: beïnvloeden met taal kunt verwachten

Je leert dat framing onvermijdelijk is en hoe jij er zelf effectief mee om kunt gaan. De training gaat in op hoe iets werkt en waarom dat zo werkt. Wat is het effect van een frame op ons onderbewustzijn en onze emoties? En wat betekent dat voor ons wereldbeeld? En hoe kunnen we het inzetten voor effectieve communicatie? Aan de hand van voorbeelden komen de verschillende uitingsvormen van framing aan bod en leer je frames herkennen. Je ontdekt de voorwaarden van een sterk frame en maakt een opzet voor een frame dat je kunt inzetten voor je eigen doeleinden.

Voor wie is de training bedoeld?

Voor mensen die hun ideeën, strategie en/of beleid intern of extern willen overbrengen, zoals communicatie- en marketingmedewerkers, (hoofd)redacteuren, voorlichters en politici. Maar ook voor iedereen die vaak met schrijven en taal te maken heeft.

 

 

 

*Met het project ‘NU voor strax!’ biedt WerkStation mogelijkheden voor talent & groei op maat. Wij geloven in het potentieel van mensen en zien het als onze verantwoordelijkheid de mensen in staat te stellen zich te ontwikkelen en om actief bij te dragen aan hun groei. We ontdekken, stimuleren en benutten talenten.

NU voor strax! is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is bij de publieke omroepen. Het doel is iedereen te prikkelen en uit te dagen om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan persoonlijke groei. Zodat je trots bent op wat je doet bij de publieke omroepen en gelukkig bent in je werk!

Binden, bloeien en groeien.

 

 

Datum

21 mei 2024

Tijd

9:15 inloop
09:30 - 17:00

Kosten

€229.00

More Info

Meld je aan

Locatie

Omgeving Utrecht

Organisator

De Redactie
Meld je aan