Scroll Top

Inhoudelijke montage I – Techniek en analyse

Deze training wordt gegeven in het kader van project Nu voor strax!* Talent & Groei  en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW. Deze training kost jou NU € 560!

Montage begint al bij de vorming van een concept, bij het bedenken van shots, bij het decouperen van je scene, je item, je verslag. Hoe versterk je je inhoudelijke boodschap door middel van een opeenvolging en combinatie van beelden en geluid? Met andere woorden, met montage? De conventionele taakverdeling van regisseur, redacteur, verslaggever, researcher, cameramens, geluidsmens is vaak al niet meer van toepassing in hoe audiovisuele content voor televisie of online gemaakt wordt.

Een verslaggever is vaak regisseur, redacteur, cameramens en editor tegelijk. Maar zelfs al zijn de taken meer verdeeld dan kun je beter worden in je eigen discipline, je verdiepen en ontwikkelen in je vak, door het hele maakproces te doorgronden. Een verslaggever/regisseur die weet wat werkt in de montage kan een cameramens èn een editor beter aansturen en inspireren en daarmee een betere regisseur zijn. Een cameramens die weet hoe montage werkt is per definitie een beter cameramens, een regisseur die het belang van goed geluid begrijpt en daar tijdens het draaien ook naar handelt (lees: zijn audiomens de ruimte geeft om te doen wat hij moet doen) heeft daar heel veel profijt in de montage en zo versterk je elkaar.

Deze training over inhoudelijke montage gaat dus niet alleen over monteren maar vooral ook over het leren denken in beeld en geluid. In “Inhoudelijke Montage I” scherp je je montage skills en verdiep je je kennis over de betekenis van beeld in montage door middel van praktische oefeningen, voorbeelden en door middel van reflecteren op eigen en andermans werk.

  • Deelnemers: Minimaal 4 en maximaal 6
  • Doelgroep: videoredacteuren en verslaggevers. Deelnemers hebben de basisvaardigheden van montage (Avid en/of PremierePro) onder de knie. Ze kunnen een project aanmaken, materiaal linken/inladen, hun bins en shots organiseren en een montage sequentie monteren.
  • Voor deze training neem je je eigen laptop met werkende montage software mee. Als je deze niet hebt, geef dat tijdig aan dan regelen wij er een voor je. De kosten daarvoor (a € 108,-) worden doorberekend.

Prijs is inclusief btw en subsidiebijrage

Over de trainer:

Deze training wordt gegeven door Merel Notten, filmmaker en editor en gaf les aan de HKU. Ze monteerde talloze korte en lange documentaires, speelfilms, dramaseries en televisie programma’s. ‘No Place for a Rebel’ won een award voor ‘beste nieuwkomer’ op het This Human World Filmfestival in Oostenrijk en won de ‘Best Report Award’ door Free Press Unlimited.In 2005 ontving ze een nominatie voor Beste Montage voor de film 0605 van Theo van Gogh.

*Met het project ‘NU voor strax!’ biedt WerkStation mogelijkheden voor talent & groei op maat. Wij geloven in het potentieel van mensen en zien het als onze verantwoordelijkheid de mensen in staat te stellen zich te ontwikkelen en om actief bij te dragen aan hun groei. We ontdekken, stimuleren en benutten talenten. NU voor strax! is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is bij de publieke omroepen. Het doel is iedereen te prikkelen en uit te dagen om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan persoonlijke groei. Zodat men trots is op wat men doet bij de publieke omroepen en gelukkig zijn in hun werk! Binden, bloeien en groeien.

 

Datum

21 - 28 sep 2023

Tijd

Inloop 09:15 uur
09:30 - 17:00

Kosten

€560.00

More Info

Meld je aan

Locatie

Trainersburo
Naarderweg 16, 1217 GL Hilversum

Organisator

Trainersburo 2 of the guys
Website
https://2oftheguys.nl/
Meld je aan