Scroll Top

Inhoudelijke montage II – Storytelling en decoupage

In “Inhoudelijke montage II” staat het leren denken in beeld en geluid centraal. Je leert een aantal tools kennen en gebruiken waardoor je behendiger wordt in het bedenken, het filmen en het monteren van beeld en geluid. Kortom, je bent beter in staat om je inhoudelijke concept ook visueel sterk vorm te geven.

Dag 1
Warming up waarbij deelnemers klassikaal twee items bekijken en analyseren
“Vision Rules..?” Toepassen en verdiepen van montage skills bij het monteren van een (journalistiek) item.
“Wat heb je nodig om inhoudelijk een goed verslag of reportage te kunnen maken?”

Hand Held ‘een brandje blussen’ ziet er stoer uit en is snel gepiept maar levert 9 van de 10 keer onbruikbaar materiaal op; het materiaal staat vaak net te kort om een shot uit te kunnen selecteren. Maar…hoe weet je dan wat je dan precies moet hebben aan shots? Wat zijn bruikbare shots en hoe kun je dat van te voren voorbereiden voor een nieuws item? Veel gebeurd toch ‘on the spot’? Zeker, maar dat wil niet zeggen dat je niet tenminste 60% van je materiaal van te voren kunt voorbereiden!

Dag 2
Uitwerking: Er wordt gewerkt aan het uitwerken van het script/concept en het uitdenken van je scenes en beelden en bereiden de volgende deliverables voor:
1. script
2. storyboard of collage
3. ‘Breakdown’ (shotlist / boodschappenlijstje)
4. interviewvragen.

Presenteren van de deliverables en bespreken / reflecteren van eigen en elkaars werk.

Voorwaarde:
Deelnemers hebben de basisvaardigheden van montage (Avid en/of PremierePro) onder de knie. D.w.z. ze kunnen een project aanmaken, materiaal linken/inladen, hun bins en shots organiseren en een montage sequentie monteren met tenminste twee audiosporen. Daarnaast weet de deelnemer ook de basics van geluid-levels corrigeren en exportjes maken.

Over de trainer:

Deze training wordt gegeven door Merel Notten, filmmaker en editor en gaf les aan de HKU. Ze monteerde talloze korte en lange documentaires, speelfilms, dramaseries en televisie programma’s. ‘No Place for a Rebel’ won een award voor ‘beste nieuwkomer’ op het This Human World Filmfestival in Oostenrijk en won de ‘Best Report Award’ door Free Press Unlimited.In 2005 ontving ze een nominatie voor Beste Montage voor de film 0605 van Theo van Gogh.

  • Deelnemers: Minimaal 4 en maximaal 6
  • Doelgroep: videoredacteuren en verslaggevers. Deelnemers hebben de basisvaardigheden van montage (Avid en/of PremierePro) onder de knie. Ze kunnen een project aanmaken, materiaal linken/inladen, hun bins en shots organiseren en een montage sequentie monteren.
  • Locatie: Trainingslokaal 2 of the guys in Hilversum

Voor deze training neem je je eigen laptop met werkende montage software mee. Als je deze niet hebt, geef dat tijdig aan dan regelen wij er een voor je. De kosten daarvoor (a € 180,-) worden doorberekend.

Urenschema

Dag 1: 3 oktober '24

Dag 2: 10 oktober '24

Datum

03 - 10 okt 2024

Tijd

Inloop 09:15 uur
09:30 - 17:00

Kosten

€1,179.00

More Info

Meld je aan

Locatie

2 of the guys Trainersburo, Hilversum

Organisator

2 of the guys trainersburo
Meld je aan