Scroll Top

Inspiratiesessie Psychologische veiligheid

Deze training wordt gegeven in het kader van project Nu voor strax!* Talent & Groei  en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW. 

Heb jij weleens meegemaakt dat je een meeting uitliep of afsloot en dacht “ik had dit willen zeggen of dat willen vragen en zus willen doen “en het niet hebt gedaan? En dat je vervolgens recht praat waarom? “Het verkeerde moment” ”Ze zullen me vast dom vinden” “Het voegde niets toe” etc. Voor velen, zo niet iedereen, een bekende situatie. Dit ontstaat in een psychologisch ONveilige werkklimaat.  

Als de psychologische veiligheid er wél is in een team dan voelt iedereen zich thuis, worden meningen en fouten gedeeld, levert iedereen vanaf dag 1 een bijdrage aan het grotere geheel, wordt de status quo en elkaar uitgedaagd en voelt iedereen zich verantwoordelijk voor het positieve klimaat. Voordat er misverstanden ontstaan: psychologische veiligheid betekent niet lief zijn voor elkaar of comfortabel achteroverleunen. Psychologische veiligheid is een belangrijk middel om samen met je team beter te presteren. En een noodzakelijke randvoorwaarde om een inclusief klimaat tot een succes te maken.

 

ZijSpreekt SprekersBureau - Joriene Beks - Psychologische veiligheid

Wie is Joriene Beks? Joriene Beks heeft Bedrijfskunde gestudeerd met als afstudeerrichting Strategisch Management. In de rol van consultant begeleidt zij bijna 20 jaar organisaties in het ontwikkelen van zelflerend vermogen. Joriene is auteur van twee bestsellers over psychologische veiligheid. Zij inspireert, traint, coacht op dit thema en zet altijd aan tot actie. Dit met humor en op nuchtere wijze. Haar missie is om alle medewerkers te laten beleven dat zij gehoord en gezien worden én een positieve bijdrage leveren aan het grotere geheel. Daarnaast is Joriene in 2019 met haar onderneming finalist van best leerbedrijf van Nederland geworden. Haar hart gaat uit naar kwetsbare VMBO/MBO jongeren. Zij heeft een stichting opgericht met als missie dat iedere jongere leert dat het verleden niet toekomstbepalend hoeft te zijn.

Inspiratiesessie De inspiratiesessie bestaat uit meerdere blokken. We gaan samen theorie behandelen, meten, doen en activeren. Tijdens de sessie maken we gebruik van een meting van psychologische veiligheid om zo aan de hand van objectieve data te leren de dialoog aan te gaan met elkaar. De inspiratiesessie is erop gericht om de medewerkers van de publieke omroep bewust te maken van wat zij nodig hebben om zich sociaal- en psychologisch veilig te voelen. Aan het eind van de sessie voelt eenieder zich senang om zelf de eerste grootst mogelijke kleine stap te zetten in het creëren van een open en veilig werkklimaat voor zichzelf én de ander. Want sociale- en psychologische veiligheid bouw je niet “tussen de soep en de aardappelen” en het is ook niet af te vinken van je “to-do-lijstje”. Het vergt continue aandacht. Eigenlijk net als je tandenpoetsen. Inhoud Tijdens de inspiratiesessie zal Joriene ingaan op de volgende thema’s: • Waarom nu sociale- en psychologische veiligheid? • Wat is het? • Hoe werkt het? • Hoe krijg jij het werkend?

 

Deze inspiratiesessie is inclusief een simpele lunch. 

Met het project ‘NU voor strax!’ biedt WerkStation mogelijkheden voor talent & groei op maat. Wij geloven in het potentieel van mensen en zien het als onze verantwoordelijkheid de mensen in staat te stellen zich te ontwikkelen en om actief bij te dragen aan hun groei. We ontdekken, stimuleren en benutten talenten.

NU voor strax! is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is bij de publieke omroepen. Het doel is iedereen te prikkelen en uit te dagen om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan persoonlijke groei. Zodat je trots bent op wat je doet bij de publieke omroepen en gelukkig bent in je werk!

Binden, bloeien en groeien.

Datum

26 mrt 2024

Tijd

Inloop 11.45 uur
12:00 - 13:00

More Info

Meld je aan

Locatie

NPO gebouw
Bart de Graaffweg 2, 1217 ZL in Hilversum
Meld je aan