Scroll Top
Redactiecoach om te groeien in je vak

Redactiecoach: feedback op een journalistieke redactie

Deze workshop wordt gegeven in het kader van project Nu voor strax!* Talent & Groei  en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW. Deze workshop kost jou NU €136 !

Een redactiecoach programma met een reeks van korte workshops of dagtrainingen waarbij individuele eindredacteuren, samenstellers, coördinatoren van radio- en televisieprogramma’s  aan de slag gaan om te groeien in je vak.

Dit is deel 2 van de reeks die ook los van elkaar zijn te volgen!!!

Programma:

Veilig en toch doeltreffend feedback geven en terugvragen is heel belangrijk, ook op een redactie. Niet alles gaat vlekkeloos. Miscommunicatie, slordigheid of onbegrip leidden tot fouten en dat ziet de buitenwereld. Als leidinggevende zoek je uit hoe het zit, maar hoe geef je op een veilige en toch doeltreffende manier feedback of kritiek? Wat als je een echte waarschuwing moet geven? Hoe zorg je dat het aankomt? Hoe zorg je ervoor dat degene op wie je je richt ook weer verder kan in het werk? Hoe je dat doet, leer je in deze workshop.

Tijdens deze workshop van een middag krijg je een methode aangereikt die helpt feedback effectief in te zetten. Je leert wat het verschil is tussen feedback en kritiek. We kijken naar het moment waarop je het doet, de ruimte die je geeft voor een reactie en de vervolgstappen die je gaat zetten na het geven van feedback om te zorgen dat ervan geleerd wordt. Feedback wordt zo een fantastisch middel om mensen vooruit te brengen en te helpen. Zo geef je feedback waar de redactie beter van wordt. De training duurt 4 uur een wordt in een groep gegeven van 4-8 personen. Er is veel ruimte om te oefenen tijdens de training.

TRAINERS

Deze workshop wordt gegeven door Redactiecoach. Achter Redactiecoach zitten twee zeer ervaren journalisten: Hans van Dijk en Bas Gemmink. Zij werken al tientallen jaren op verschillende redacties bij de publieke omroep. Hans bij onderzoeksredacties als Zembla en Pointer en Bas op de nieuwsredactie van de NOS. Beiden zijn als coach aangesloten bij beroepsorganisatie NOBCO.

 

 

*Met het project ‘NU voor strax!’ biedt WerkStation mogelijkheden voor talent & groei op maat. Wij geloven in het potentieel van mensen en zien het als onze verantwoordelijkheid de mensen in staat te stellen zich te ontwikkelen en om actief bij te dragen aan hun groei. We ontdekken, stimuleren en benutten talenten.

NU voor strax! is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is bij de publieke omroepen. Het doel is iedereen te prikkelen en uit te dagen om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan persoonlijke groei. Zodat men trots is op wat men doet bij de publieke omroepen en gelukkig zijn in hun werk!

Binden, bloeien en groeien.

 

Datum

09 okt 2023

Tijd

Inloop 12:45 uur
13:00 - 17:00

Kosten

€136.00

More Info

Meld je aan

Locatie

2 of the guys Trainersburo, Hilversum

Organisator

Trainersburo 2 of the guys
Website
https://2oftheguys.nl/
Meld je aan