Redactiecoach om te groeien in je vak

Redactiecoach (juniorredacteuren)

Deze training wordt gegeven in het kader van project Nu voor strax!* Talent & Groei  en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW. Deze training kost jou NU €511 !

Voor Juniorredacteuren.  Een redactiecoachtraject waarbij individuele redacteuren in een groep samen aan de slag gaan om te groeien in je vak.

Redacteuren onderzoeken, pitchen, bellen en regelen de onderwerpen voor kranten, televisie, radio of websites. Ze zijn onderdeel van een team, maar werken vaak ook zelfstandig. Een redacteur met de nodige ervaring krijgt veel werk te doen en moet zich staande houden in de dynamiek op de redactie.

Hoe zorg je ervoor dat je je ervaring en je kwaliteiten goed kan inzetten? Waar wil je nog beter in worden en hoe krijg je de (eind)redactie mee in jouw ideeën en plannen? Wat is de volgende stap in je carrière? Redactiecoach brengt persoonlijke kwaliteiten in kaart en laat journalisten ontdekken hoe ze die kunnen inzetten om verder te groeien in hun vak.

Coaching in teamverband:

Redactiecoach verzorgt een coachtraject waarbij individuele redacteuren in een groep tot zes personen samen aan de slag gaan. Zo leer je van en met elkaar om de persoonlijke doelen helder te krijgen en te realiseren.

Redactiecoach gaat tijdens de coachdag op zoek naar drijfveren, weerbaarheid en manieren om te groeien in het werk op de redactie. Aan de hand van een tevoren geformuleerde coachvraag, het doen van oefeningen en het delen van inzichten komen redacteuren tot nieuwe inzichten; wie ben ik, wat kan ik, wat voeg ik toe aan het team en wat maakt mij uniek. In deze training gaat een redacteur aan de slag met zijn of haar persoonlijke doelen in een groep met andere redacteuren.

Het traject bestaat uit één hele dag coaching en een dagdeel waarin gekeken wordt hoe de kwaliteiten daarna ingezet zijn in het werk.

 

Achter Redactiecoach zitten twee zeer ervaren journalisten: Hans van Dijk en Bas Gemmink. Zij werken al tientallen jaren op verschillende redacties bij de publieke omroep. Hans bij onderzoeksredacties als Zembla en Pointer en Bas op de nieuwsredactie van de NOS. Beiden zijn goed opgeleide, ervaren coaches en aangesloten bij beroepsorganisatie NOBCO.

 

*Met het project ‘NU voor strax!’ biedt WerkStation mogelijkheden voor talent & groei op maat. Wij geloven in het potentieel van mensen en zien het als onze verantwoordelijkheid de mensen in staat te stellen zich te ontwikkelen en om actief bij te dragen aan hun groei. We ontdekken, stimuleren en benutten talenten.

NU voor strax! is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is bij de publieke omroepen. Het doel is iedereen te prikkelen en uit te dagen om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan persoonlijke groei. Zodat men trots is op wat men doet bij de publieke omroepen en gelukkig zijn in hun werk!

Binden, bloeien en groeien.

 

Datum

06 feb 2023 - 06 mrt 2023

Tijd

09:00 - 17:00

Kosten

€1,022.00

More Info

Meld je aan

Locatie

Trainersburo
Naarderweg 16, 1217 GL Hilversum

Organisator

Trainersburo 2 of the guys
Website
https://2oftheguys.nl/
Meld je aan