Scroll Top

Schrijf je loopbaan

Deze training wordt gegeven in het kader van project Nu voor strax!* Talent & Groei  en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW. Deze training kost normaal €1.084  NU € 542   !

Wil je met meer plezier en inspiratie werken? Schrijf jezelf naar een nieuwe stap

Ben je niet (meer) zo tevreden of blij met je huidige werksituatie? Wil je of moet je misschien een andere richting inslaan maar weet je nog niet welke? Denk je hier veel over na en brengt dat je niet echt verder? Begin dan met schrijven! Door het van je af te schrijven kun je veel beter reflecteren en kom je tot nieuwe inzichten.

Beschrijving training Schrijf je Loopbaan

In een kleine groep van maximaal 6 mensen  vind je in 2 dagen al schrijvend inzichten en antwoorden die passen bij jouw loopbaanvraag of het (werk/ontwikkel)thema dat jou bezighoudt.
Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld: je bent op zoek naar ander werk en wilt onderzoeken wat echt bij je past, je wilt je verder ontwikkelen maar weet niet goed in welke richting, je gaat binnenkort met pensioen en bent op zoek naar een andere invulling van je leven.

Werkwijze

Aan de hand van speelse, inspirerende schrijfopdrachten onderzoek je wat er speelt in jouw situatie en verwoord je je gedachten, gevoelens en verlangens op papier. De aanpak is erop gericht je zoveel mogelijk úit je hoofd te halen en naar je gevoel te brengen. Door intuïtief, reflectief en associatief te schrijven is de ervaring dat je wordt verrast door je eigen inzichten, antwoorden en wijsheid. Door voor te lezen in de groep wat je op hebt geschreven (alleen als je dat wilt) geef je, behalve woorden, ook een stem aan wat er in je leeft. De ervaring is dat de verhalen van de anderen ook nieuwe inzichten en perspectieven geven.
Al schrijvend krijg je als vanzelf zicht op wat echt belangrijk voor je is. Je kunt keuzes en plannen gaan maken en een nieuwe wending aan je werk en leven geven.

Opzet

De cursus bestaat uit vier dagdelen. Ieder dagdeel heeft een thema, deze zijn:
1. Behoefte aan verandering: wat wil jij anders….
2. Plezier en voldoening…wat zijn jouw talenten en kwaliteiten
3. Verbeeldingskracht, belemmeringen en mogelijkheden
4. In beweging komen: aan de slag met je ideeën en wensen
Na ieder dagdeel is er ook een thuis schrijfopdracht.

Wat brengt Schrijf je Loopbaan je?

– Inspiratie, inzicht, duidelijkheid, bewustwording
– Meer zelfvertrouwen, innerlijk weten, eigen kracht
– Inspiratie voor nieuwe stappen, mogelijkheden en keuzes, perspectief

Trainer: Anke Koster

*Met het project ‘NU voor strax!’ biedt WerkStation mogelijkheden voor talent & groei op maat. Wij geloven in het potentieel van mensen en zien het als onze verantwoordelijkheid de mensen in staat te stellen zich te ontwikkelen en om actief bij te dragen aan hun groei. We ontdekken, stimuleren en benutten talenten.

NU voor strax! is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is bij de publieke omroepen. Het doel is iedereen te prikkelen en uit te dagen om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan persoonlijke groei. Zodat je trots bent op wat je doet bij de publieke omroepen en gelukkig bent in je werk!

Binden, bloeien en groeien.

Urenschema

28 maart '24

10 april

Datum

28 mrt 2024 - 10 apr 2024

Tijd

Inloop 09:15 uur
09:30 - 16:30

Kosten

€542.00

More Info

Meld je aan

Organisator

TemperamentPlus
Website
https://temperamentplus.nl/
Meld je aan