Scroll Top

Schrijven met impact

Deze training wordt gegeven in het kader van project Nu voor strax!* Talent & Groei  en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW. Deze training kost jou NU € 373 !

Schrijven: van obstakel naar superkracht!

Hoe overtuig je een lezer in een korte tekst? Hoe breng je hem of haar in beweging en houd je de aandacht vast, net zo lang tot je je doel hebt bereikt?

Lezers zijn vaak lui. Ze hebben per dag maar een beperkt aantal minuten die ze willen besteden aan het lezen van (zakelijke) teksten. Met die tijd gaan ze zuinig om. In een tijdperk van informatieve overconsumptie moeten we ervoor zorgen dat we onze lezer in no time bij de kladden grijpen.

DAGDEEL 1 Overtuigende teksten en pitches schrijven.

  • Hoe stem je een zakelijke tekst optimaal af op het doel, de doelgroep en de boodschap?
  • Welke structuren (bouwplannen) zijn er en welke zet je wanneer in?
  • Hoe bouw ik een goede, overtuigende argumentatiestructuur?
  • Welke argumenten maken mijn betoog nog overtuigender?
  • Hoe kan ik de aandacht van de lezer zo goed mogelijk vasthouden?

DAGDEEL 2 De juiste toon (snel & effectief schrijven).

  • Wat is het verschil tussen formeel en informeel taalgebruik en hoe vind je de juiste toon?
  • Hoe kan ik mijn zinnen beter en actiever formuleren?
  • Wat is een snelle en effectieve schrijfaanpak?
  • Hoe betrek ik mijn lezer optimaal bij het onderwerp?

Dit programma wordt verzorgd door Write to inspire met Thijs de Boer als trainer.

prijs is incl. btw

Over de trainer:

Thijs de Boer (1981) studeerde Bouwkunde in Delft en is schrijver, schrijftrainer en copywriter. Zijn boek ‘Vogels die vlees eten’ werd lovend ontvangen en genomineerd voor de Debuutprijs. Thijs schreef columns, verhalen en artikelen voor o.a. NRC, HP/deTijd, Hard gras en VPRO. Al meer dan tien jaar helpt hij bedrijven om te overtuigen en inspireren op de vierkante centimeter, van virale social posts tot interne memo’s. Hij schreef en trainde o.a. voor bedrijven als Heineken, KNVB, Philips en ABN AMRO.

Met het project ‘NU voor strax!’ biedt WerkStation mogelijkheden voor talent & groei op maat. Wij geloven in het potentieel van mensen en zien het als onze verantwoordelijkheid de mensen in staat te stellen zich te ontwikkelen en om actief bij te dragen aan hun groei. We ontdekken, stimuleren en benutten talenten. NU voor strax! is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is bij de publieke omroepen. Het doel is iedereen te prikkelen en uit te dagen om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan persoonlijke groei. Zodat men trots is op wat men doet bij de publieke omroepen en gelukkig zijn in hun werk! Binden, bloeien en groeien.

 

 

 

Datum

15 mei 2024

Tijd

Inloop 09:15 uur
09:30 - 16:30

Kosten

€373.00

More Info

Meld je aan

Locatie

Hilversum

Organisator

Write to inspire
Website
http://www.writetoinspire.nl
Meld je aan