Scroll Top

Verhalende Podcast (VOL)

Helaas deze training is volgeboekt. Verhalende podcast zal in januari 2024 weer worden aangeboden. Een datum is nog niet bekend maar je kan wel alvast op de intekenlijst worden gezet door het sturen van een mailtje aan vragen@werkstation.tv o.v.v. verhalende podcast 2024

Deze training wordt gegeven in het kader van project Nu voor strax!* Talent & Groei  en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW. Deze training kost normaal €1.059 NU €530 !

 

Hoe maak je een audioverhaal dat zo meeslepend is dat je niet kunt ophouden met luisteren? Deze tweedaagse training is bedoeld voor makers met plannen voor een verhalende podcast.

  • Je leert hoe je spanningsbogen creëert en vasthoudt,
  • hoe je de juiste hoofdpersoon kiest,
  • hoe je de balans vindt tussen een persoonlijk en een journalistiek verhaal,
  • hoe je muziek kunt gebruiken om je materiaal te versterken
  • wat jouw rol is als maker.
  • ook oefen je met voice overs inspreken
  • leer je mensen zo beeldend te interviewen dat het filmisch wordt en emoties oproept.

Tijdens deze tweedaagse training ga je zelf aan de slag, analyseren we talloze voorbeelden om te zien wat wel en niet werkt, bespreken we je eigen plan en oefen je met het pitchen daarvan.

Trainer:

Jair Stein (1974) is een podcastmaker, gespecialiseerd in verhalende journalistiek. Hij stond aan de wieg van verschillende bekroonde podcasts voor de VPRO, zoals 1 Minuut (Prix Europa, 2008) en Plots (Zilveren reissmicrofoon, 2013). Voor De Correspondent maakte hij de 7-delige podcast De Tweede (2019) en hij werkte mee aan de veelbesproken podcasts Pim – Twintig jaar na de moord (NRC, 2022) en Opgejaagd (Prix Europa, 2018), een project van zijn vrouw Jennifer Pettersson. Jair is ook eindredacteur bij DOCS (NTR) en was dramaturgisch begeleider van prijswinnende podcasts als Making an Opera van Stef Visjager (Prix Italia, 2020) en De Man de Maan van Saar Slegers (Meestervertellers, 2020).

Minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers.

 

*Met het project ‘NU voor strax!’ biedt WerkStation mogelijkheden voor talent & groei op maat. Wij geloven in het potentieel van mensen en zien het als onze verantwoordelijkheid de mensen in staat te stellen zich te ontwikkelen en om actief bij te dragen aan hun groei. We ontdekken, stimuleren en benutten talenten.

NU voor strax! is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is bij de publieke omroepen. Het doel is iedereen te prikkelen en uit te dagen om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan persoonlijke groei. Zodat je trots bent op wat je doet bij de publieke omroepen en gelukkig bent in je werk!

Binden, bloeien en groeien.

Datum

22 - 29 sep 2023
Ongoing...

Tijd

09:00 - 17:00

Kosten

€530.00

More Info

Meld je aan

Locatie

Trainersburo
Naarderweg 16, 1217 GL Hilversum

Organisator

Trainersburo 2 of the guys
Website
https://2oftheguys.nl/
Meld je aan