Scroll Top
Visualiseren, concept en copywright

Visualiseren, concept & copywriting

Deze training wordt gegeven in het kader van project Nu voor strax!* Talent & Groei  en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW. Deze training kost nu €450!

In deze tweedaagse training leer je conceptueel denken over merken, organisaties, producten en diensten. Dat doe je door de luiken wijd open te gooien en beide hersenhelften aan het werk te zetten, zodat je originele, creatieve ideeën ontwikkelt die zowel online als offline werken.

Je tekent en schetst: door te visualiseren benader je beloftes en proposities heel anders. Dat beelddenken neem je mee in de conceptfase waarin je ziet en letterlijk voelt wat de kracht is van een origineel idee.

Tijdens de training Visualiseren, concept & copywriting werk je aan cases en aan voorbeelden uit je eigen praktijk, schrijft sterke copy en verrast jezelf, de andere deelnemers én je opdrachtgevers of managers met jouw nieuwe creatief-strategische persoonlijkheid.

Wat je kunt na de training

 • Strakke schetsen maken: visualiseren
 • Strategisch-creatief denken
 • Originele invalshoeken vertalen in unieke beloftes
 • Beloftes en Bedoelingen dramatiseren
 • Een creatief concept ontwikkelen
 • Concepten crossmediaal uitwerken
 • De sprong van tekst naar copy maken
 • Sterke online en offline copy schrijven
 • Jouw opdrachtgevers een strategische voorsprong bezorgen
 • Terugkijken op twee geweldige dagen

Wat je van de training Visualiseren, concept & copywriting kunt verwachten

Dag 1

De training opent met een blok visualiseren. Je leert je tekenskills (ja, die heb je) in te zetten om te laten zien wat je bedoelt of belooft. Met een paar voorbeelden en tips van Geert zet je reuzenstappen en maak je strakke schetsen.

Dat is een mooi bruggetje naar conceptontwikkeling. Dat is een denktechniek die leidt tot bijzondere beloftes (van merken, organisaties, producten of diensten) die je vervolgens dramatiseert en visualiseert. Een creatief-strategische activiteit waarmee je een unieke positie creëert voor het merk, de organisatie, het product of de dienst.

Dag 2

De uitwerkingen ervan bespreek je bij de start van de tweede cursusdag. Op het programma veel aandacht voor manieren om jouw creatieve concept online te laten shinen. Je werkt met je teamgenoten aan een Grote Case die je ’s middags presenteert. En als je de resultaten van twee dagen dan bekijkt, realiseer je je dat creativiteit, vooral als je die strategisch inzet, het meest krachtige middel is voor jou als professional in marketing en communicatie. Bovendien kun je nu heel aardig visualiseren!

Voor wie is de training bedoeld?

Dit is een training voor professionals in marketing en communicatie die hun creatieve vermogens verder willen ontwikkelen om ze strategisch in te zetten. Voor iedereen die op zoek is naar nieuwe, originele manieren om doelgroepen te koppelen aan bijzondere beloftes.

Wat je vooraf moet weten

 • Neem een laptop mee naar de training.
 • Je ontvangt een certificaat van deelname.

*Met het project ‘NU voor strax!’ biedt WerkStation mogelijkheden voor talent & groei op maat. Wij geloven in het potentieel van mensen en zien het als onze verantwoordelijkheid de mensen in staat te stellen zich te ontwikkelen en om actief bij te dragen aan hun groei. We ontdekken, stimuleren en benutten talenten.

NU voor strax! is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is bij de publieke omroepen. Het doel is iedereen te prikkelen en uit te dagen om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan persoonlijke groei. Zodat je trots bent op wat je doet bij de publieke omroepen en gelukkig bent in je werk!

Binden, bloeien en groeien.

 

 

Urenschema

Dag 1 : 16 april '24

Dag 2: 23 april '24

Datum

16 - 23 apr 2024

Tijd

9:15 inloop
09:30 - 16:30

Kosten

€530.00

More Info

Meld je aan

Locatie

Omgeving Utrecht

Organisator

De Redactie
Meld je aan