Webinar: Burnout (voor leidinggevenden)

Het risico op een burn-out wordt voor sommige mensen in tijden van corona groter. Voor alleenwonenden groeit het risico dat ze door hun hoge ambitie of perfectionisme alleen maar nog werken, want er valt toch weinig anders te doen. Journalisten met kinderen ervaren juist de druk van de dubbele belasting: voor de kinderen zorgen, en daardoor in minder tijd en met minder ruimte meer werk moeten verzetten. Even ontspannen en stoom afblazen is lastig geworden, nu je nergens naartoe kunt. Zorgen over geld en werk helpen daarbij niet. Daarom biedt de NVJ Academy deze online course aan.

Wil jij burn-out bij jouw medewerkers voorkomen, maar heb je te weinig informa­tie? Kun je niet goed inschatten waar voor een ander de grens ligt tussen gezonde ambitie en jezelf overvragen? En wat doe je als je een probleem signaleert?

In deze online-course leer je:

  • Het verschil tussen gezonde en ongezonde stress.
  • Wat burn-out en overspanning zijn, en hoe je het herkent.
  • Wat jij voor je medewerkers kunt doen om het te voorkomen.
  • Hoe je het gesprek met medewerkers kunt aangaan, als het moeilijk wordt.

Inhoud:

Wat is stress, burn-out en overspanning? Informatie over symptomen, risicofactoren, preventie en herstel. De rol van de leidinggevende in positieve en negatieve zin.

In het tweede deel van de online course kijk je naar je eigen organisatie/afdeling en je medewerkers. Waar zitten risico’s, wat gaat goed? Wat kun jij concreet doen om burn-out bij je medewerkers te voorkomen, en hoe doe je dat dan? Wij werken met de casussen, die de deelnemers zelf inbrengen.

Docent:

Alexandra Gerny is een ervaren coach en supervisor. Zij begeleidt journalisten, mensen in de creatieve en culturele sector, artsen en advocaten bij vragen rondom, stress, loopbaan en leiderschap. Voor de NVJ Academy verzorgt zij diverse workshops

Voor NVJ leden geldt een korting van 20%. Wil je daar gebruik van maken stuur dan een mail aan vragen@werkstation.tv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum

26 mei 2020

Tijd

14:00 - 16:00

Kosten

€100.00

More Info

Meld je aan

Organisator

NVJ Academy
Website
https://www.nvj.nl/nvj-academy
Meld je aan