Scroll Top

Werken met de verborgen camera

Een goed gevulde gereedschapskist geeft programmamakers de middelen om hun producties naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen. Professioneel werken met de verborgen camera is een van die handige tools. Kijk maar naar programma’s als Boos, Max Vakantieman, Radar, Ushi en van Dijk, Opgelicht of Blik op de Weg.

In de training Werken met de verborgen camera! gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

Techniek: Ontdek de nieuwste apparatuur en technieken van de verborgen camera. Leer hoe je ze effectief kunt gebruiken om kwalitatieve en intrigerende beelden vast te leggen. Van installatie tot operationele tips, deze training biedt wat je nodig hebt om je technische vaardigheden te perfectioneren en je kijkers te verbazen.

De Wetten van het Scherm: Blijf aan de juiste kant van de wet en regelgeving.  Ontdek wat wel en niet is toegestaan met de verborgen camera en vergaar belangrijke inzichten om je producties juridisch waterdicht te maken. Leer hoe je door de regels te volgen toch boeiende content kan creëren.

Ethische Keuzes: Samen verkennen we de ethische dilemma’s die om de hoek komen kijken bij het gebruik van de verborgen camera. Onderwerpen als privacy, toestemming en respect voor individuele rechten komen hierbij aan bod.

Plaatsen en dragen van camera’s: Ontvang praktische richtlijnen en tips voor het strategisch plaatsen van verborgen camera’s, zodat je elke scène perfect kan visualiseren. Of het nu gaat om reality-tv, verborgen camera-comedy of onderzoeksjournalistiek, onze trainer Arnold Schonewille deelt zijn ervaring in het positioneren van camera’s. Middels praktijkoefeningen brengen we het geleerde in beeld

De training Werken met de verborgen camera! wordt gegeven door programmaker Arnold Schonewille. Hij werkte met de verborgen camera voor programma’s als Undercover in Nederland, Kassa en Opgelicht?! Naast zijn werk als programmamaker heeft Arnold een eigen recherchebureau.

Datum

30 mei 2024

Tijd

Inloop 09:15 uur
13:00 - 17:00

Kosten

€435.60

More Info

Meld je aan

Locatie

Character Training
Mart Smeetslaan 1, 1217 AP Hilversum

Organisator

Character Training
Meld je aan