Scroll Top
Een man kijkt met een verrekijker naar de toekomst

Tips voor een carrièreswitch

Een carrièreswitch (intern of extern) is voor iedereen mogelijk, ook op latere leeftijd. Het kan namelijk zomaar zijn dat je op zoekt bent naar een andere functie bij dezelfde werkgever of zelfs in een totaal ander werkveld. Maar hoe pak je dat nou aan? Hier lees je zes tips die je kunnen helpen bij het maken van een carrièreswitch.

 1. Durf te dromen
  Het is belangrijk om je dromen na te jagen. Wat is jouw droomberoep en wat spreekt je daarin aan?
 2. Schakel de hulp in van een loopbaancoach
  Een loopbaancoach kan je helpen om je talenten te ontdekken en biedt structuur en houvast bij het maken van zo’n spannende keuze.
 3. Start een nieuwe studie
  Een carrièreswitch betekent natuurlijk letterlijk dat je het roer om gaat gooien: je gaat iets totaal anders doen. Het kan dus zijn dat je je moet omscholen om daar te komen.
 4. Begin voor jezelf
  Veel mensen kiezen ervoor om verder te gaan als zzp’er of zelfstandig ondernemer. Dit is de ideale kans om jouw droom achterna te gaan!
 5. Gebruik je netwerk
  Er is een grote kans dat iemand in je omgeving wel de gouden tip heeft of je een stapje in de goede richting wil helpen.
 6. LinkedIn bijwerken
  Dit platform is enorm belangrijk zodat je in contact kan komen met anderen in jouw (toekomstige) netwerk. Maak je profiel compleet door ervaringen toe te voegen en te vragen om aanbevelingen van (oud)collega’s.

Heb je specifieke vragen over jouw carrière switch neem dan contact op met omroepintermediair@werkstation.tv (Annemarie Vis)

Bron: Job Personality

#

Wil je er graag achter komen welke kant jij op wil gaan? Doe dan de test Carrière Ankers.