Scroll Top

Generatie diversiteit op de werkvloer (gratis workshop)

Deze training wordt gegeven in het kader van project Nu voor strax!* Talent & Groei  en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW.

Door Aart Bontekoning. Sociaal psycholoog én  gespecialiseerd in (cultuur)veranderingsprocessen en generatie-diversiteit

Generaties:

Nog nooit waren en zoveel verschillende generaties tegelijk aan het werk op de werkvloer. De laatste babyboomers, generatie X’ers, de pragmatische generatie, de millennials en ook de eerste generaties Z’ers stromen nu de arbeidsmarkt op.

Hoe werkt dat in de praktijk? Hoe ga je om met elkaar om? Hoe profiteren we van elkaar? Wat kunnen we van elkaar leren? Hoe kunnen jonge & oudere collega’s elkaar de ruimte geven én samenwerken!!  Want een goede dynamiek tussen de generaties is van essentieel belang voor een goede werkomgeving.

Na het volgen van deze workshop ben je meer bewust van de verschillen en de unieke talenten van elke  generatie en hoe je die zo goed mogelijk kunt inzetten en afstemmen op elkaar.

Inhoud interactieve workshop:

De workshop begint met korte inventarisatie:

  1. De kern: Generaties als sociale-/cultuur vernieuwers.
  2. Test: hoe herken je gedateerde gewoontes?
  3. Demografische ontwikkelingen tot 2040.
  4. De generaties in Nederland en hun ‘updates’.
  5. Hoe breng je samen updateprocessen/vernieuwingen van binnenuit op gang?
  6. Case: hoe herken je een generatiekloof en hoe dicht je die?
  7. Belangrijke ingrediënten om generatie- en andere vormen van diversiteit te benutten (inclusief samenwerken).
  8. Hoe word je een aantrekkelijke werkgever voor alle generaties?
  9. GenZ (2000-2014) stroomt nu de werkvloer op. Wat zijn hun updates?

 

Aantal deelnemers: ong 25 deelnemers.

Inclusief eenvoudige lunch-break

 

*Met het project ‘NU voor strax!’ biedt WerkStation mogelijkheden voor talent & groei op maat. Wij geloven in het potentieel van mensen en zien het als onze verantwoordelijkheid de mensen in staat te stellen zich te ontwikkelen en om actief bij te dragen aan hun groei. We ontdekken, stimuleren en benutten talenten.

NU voor strax! is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is bij de publieke omroepen. Het doel is iedereen te prikkelen en uit te dagen om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan persoonlijke groei. Zodat je trots bent op wat je doet bij de publieke omroepen en gelukkig bent in je werk!

Binden, bloeien en groeien.

 

Datum

25 okt 2023
Expired!

Tijd

Inloop 10:45 uur
11:00 - 13:30

More Info

Meld je aan

Locatie

Hilversum
Meld je aan