Scroll Top

Nieuwsmijding & publiekswijsheid

Deze training wordt gegeven in het kader van project Nu voor strax!* Talent & Groei  en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW. Deze training kost jou NU € 602 !

Een grote groep mensen wordt ongelukkig door het consumeren van nieuws. Ze zoeken de juiste balans tussen geïnformeerd zijn en zich goed voelen. ‘Ik kijk even geen talkshows meer’, is een veelgehoorde opmerking en ‘ik neem even een tijdelijke pauze van social media, doei’ komt ook geregeld voorbij. Mediamakers hebben een rol als het gaat om het welzijn van hun publiek. Hoe hou je daar op de redactie op een goede manier rekening mee? Vanuit welke reflexen en gewoonten vertel jij je verhalen? Welke aannames heb je als maker over jezelf en over je publiek? Zijn de persona’s die je hebt geschetst wel effectief?

In deze zeer interactieve en constructieve training geven trainers Jekke Mink en Maike Olij inzicht in het fenomeen nieuwsmijden en de redenen waarom mensen zich terugtrekken. Zij hebben de afgelopen periode intensief onderzoek gedaan, onder meer bij de NOS en AVROTROS. Maike Olij ontwikkelde eerder het NOS-nieuwsbehoeftenmodel om inzicht te krijgen in de behoeften van de nieuwsconsument en Jekke Mink helpt als creatief aanjager mediaredacties met vernieuwing en verandering.

Na deze training ben je als redacteur veel bewuster van je eigen aannames, heb je meer inzicht in het gedrag van je publiek en hun behoeften. Maak ruimte voor je publiek op je redactie!

In deze tweedaagse training is plek voor minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers. De kosten zijn incl. BTW en incl. subsidie.

 

*Met het project ‘NU voor strax!’ biedt WerkStation mogelijkheden voor talent & groei op maat. Wij geloven in het potentieel van mensen en zien het als onze verantwoordelijkheid de mensen in staat te stellen zich te ontwikkelen en om actief bij te dragen aan hun groei. We ontdekken, stimuleren en benutten talenten.

NU voor strax! is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is bij de publieke omroepen. Het doel is iedereen te prikkelen en uit te dagen om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan persoonlijke groei. Zodat men trots is op wat men doet bij de publieke omroepen en gelukkig zijn in hun werk!

Binden, bloeien en groeien.

 

Urenschema

Dag 1: 31 oktober 2023

Dag 2: 14 november 2023

Datum

31 okt 2023 - 14 nov 2023
Expired!

Tijd

Inloop 08:45 uur
09:00 - 17:00

Kosten

€602.00

More Info

Meld je aan

Locatie

2 of the guys Trainersburo, Hilversum

Organisator

Trainersburo 2 of the guys
Website
https://2oftheguys.nl/
Meld je aan