Scroll Top

Schrijven voor social media

Deze training wordt gegeven in het kader van project Nu voor strax!* Talent & Groei  en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW. Deze training kost normaal €458, NU € 229!
Training Schrijven voor social media

Beeld is belangrijk op social media, dat is zeker. Maar goede teksten zijn nog altijd de beste manier om te zorgen voor meer bereik en interactie. In deze training leer je daarom hoe je betere social mediaberichten schrijft. Welke teksten zorgen voor kliks op LinkedIn en Facebook? En welk soort berichten maakt juist discussie los? Je leert het tijdens de training Schrijven voor social media.

Wat je kunt na de training
  • Je weet wat welke elementen belangrijk zijn voor succesvolle social media berichten;
  • Je weet hoe je een verhaal vertaalt in teksten voor verschillende platformen en in verschillende lengtes. Of het nou voor LinkedIn, Facebook, Instagram of Twitter is;
  • Je doet volop inspiratie op voor verschillende formats waarmee je je contentkalender kunt vullen;
  • Je schrijft met het oog op conversie – van reacties tot kliks;
  • Je kunt hashtags effectief inzetten;
  • Je kent de belangrijkste vuistregels voor het voeren van een online dialoog
Wat je van de training Schrijven voor social media kunt verwachten

In deze interactieve training krijg je tips en tricks voor sterke social mediateksten. Je leert hoe je je tekst aanpast aan de verschillende social mediakanalen en hoe je optimaal resultaat behaalt met je posts. We focussen op Facebook, LinkedIn, Instagram en Twitter, maar indien gewenst kunnen we ook kijken naar andere kanalen. Zo leer je hoe je het verhaal van je organisatie voor ieder social mediakanaal en iedere doelgroep optimaal kunt brengen.

Tijdens de training is er veel ruimte voor oefening en feedback. Aan de hand van vele voorbeelden leer je wat tekst krachtig maakt en hoe je conversiegericht kunt schrijven voor social. Bovendien krijg je een aantal succesvolle contentformats en ideeën aangereikt om direct toe te passen in jouw dagelijkse werk.

Deze training is gericht op de dagelijkse praktijk. We doen dan ook diverse opdrachten, die uitgebreid worden nabesproken. De trainer denkt intensief met je mee bij het uitvoeren van die opdrachten, zodat je wat je leert daadwerkelijk kunt toepassen op jouw specifieke situatie. Na de training heb jij gegarandeerd nieuwe ideeën voor jouw social media kanalen.

Voor wie is de training bedoeld?

Deze training is specifiek geschikt voor (web)redacteuren, tekstschrijvers, journalisten en communicatieprofessionals – zelfstandig of in dienst – voor wie het aanleveren van social mediaberichten onderdeel is van hun werk. De training is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze hun social mediateksten aantrekkelijker en effectiever kunnen maken. De training is ook geschikt voor eindredacteuren die regelmatig social mediaberichten van anderen moeten beoordelen en aanpassen. Dit is dé training voor schrijvers die het gevoel hebben dat hun social media skills een boost kunnen gebruiken.

Trainer:  Paulus Veltman van De Redactie

*Met het project ‘NU voor strax!’ biedt WerkStation mogelijkheden voor talent & groei op maat. Wij geloven in het potentieel van mensen en zien het als onze verantwoordelijkheid de mensen in staat te stellen zich te ontwikkelen en om actief bij te dragen aan hun groei. We ontdekken, stimuleren en benutten talenten.

NU voor strax! is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is bij de publieke omroepen. Het doel is iedereen te prikkelen en uit te dagen om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan persoonlijke groei. Zodat je trots bent op wat je doet bij de publieke omroepen en gelukkig bent in je werk!

Binden, bloeien en groeien.

 

Datum

13 nov 2023
Expired!

Tijd

Inloop 09:15 uur
09:30 - 16:30

Kosten

€229.00

More Info

Meld je aan

Locatie

Omgeving Amsterdam

Organisator

De Redactie
Meld je aan