Scroll Top

TV/Online Verslaggeving

De deadline is genadeloos en de productietijd beperkt. En toch wil je een reportage afleveren die erboven uitsteekt qua creativiteit, urgentie en storytelling. Het streven is om voor tv of online dat ene verhaal te maken dat de kijker verrast of emotioneert en nieuwe inzichten geeft. Een verslag met een goede opbouw, met glasheldere quotes, mooie shots en een krachtige voice-over.

Voor NOS-verslaggever Martijn Bink is dit de dagelijkse uitdaging. In deze training deelt hij zijn ervaringen, techniek en werkwijze.

Onderwerpen:

  • Hoe bereid je een tv-reportage goed voor en welke invalshoek kies je?
  • Wat doe je op locatie?
  • Hoe regisseer je de cameraman (of ben je dat zelf)?
  • Haal geschikte quotes voor de montage. (Interviewtechniek)
  • Waaraan voldoet een goede standupper?
  • Inhoudelijk monteren
  • Handige tips en tricks uit de praktijk.

Indien gewenst kan aan deze eendaagse training een online optie worden toegevoegd. Daarbij krijg je de mogelijkheid om twee items in te dienen die trainer Martijn Bink van feedback zal voorzien. Daarbovenop werk je nog een op een met Martijn een uur online aan je vaardigheden. (bv via Teams)

De invulling van dit tweede deel is op maat en spitsen we toe op jouw specifieke wensen en behoeftes. Aan welke specifieke vaardigheden wil jij nog werken?

Deze cursus is bedoeld voor (beginnende) tv-verslaggevers en radio-verslaggevers die multimediaal gaan werken. Maar zeker ook interessant voor redacteuren die reportages voorbereiden en binnenkort zelf op pad willen. Ook eindredacteuren zullen er veel van opsteken. Het geeft handvaten om redacteuren en verslaggevers beter aan te sturen samen tot een betere uitzending te komen.

Kosten training:

1 dag:  €575 incl btw

1 dag + online optie: €840 incl btw

Maximale groepsgrootte: 5 deelnemers

Corona proof locatie waarbij de richtlijnen van het RIVM in acht worden genomen.

Datum

29 apr 2022
Expired!

Tijd

09:30 - 17:00

Kosten

€575.00

More Info

Meld je aan

Locatie

Character Training
Mart Smeetslaan 1, 1217 AP Hilversum

Organisator

Henk Harding | Character Training

Henk Harding is een ervaren programmamaker én heeft veel ervaring in het geven van trainingen aan landelijke- en regionale omroepen.

Meld je aan