Scroll Top

Verslaggeving

Deze training wordt gegeven in het kader van project Nu voor strax!* Talent & Groei  en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW. Deze training kost normaal €576 NU € 288 !

De deadline is genadeloos en de productietijd beperkt. En toch wil je een reportage afleveren die erboven uitsteekt qua creativiteit, urgentie en storytelling. Het streven is om voor tv of online dat ene verhaal te maken dat de kijker verrast of emotioneert en nieuwe inzichten geeft. Een verslag met een goede opbouw, met glasheldere quotes, mooie shots en een krachtige voice-over.

Voor NOS-verslaggever Martijn Bink is dit de dagelijkse uitdaging. In deze training deelt hij zijn ervaringen, techniek en werkwijze.

Onderwerpen:

  • Hoe bereid je een tv-reportage goed voor en welke invalshoek kies je?
  • Wat doe je op locatie?
  • Hoe regisseer je de cameraman (of ben je dat zelf)?
  • Haal geschikte quotes voor de montage. (Interviewtechniek)
  • Waaraan voldoet een goede standupper?
  • Inhoudelijk monteren
  • Handige tips en tricks uit de praktijk.

Indien gewenst kan aan deze eendaagse training een online optie worden toegevoegd. Daarbij krijg je de mogelijkheid om twee items in te dienen die trainer Martijn Bink van feedback zal voorzien. Daarbovenop werk je nog een op een met Martijn een uur online aan je vaardigheden. (bv via Teams) Extra kosten: online optie: €133 incl btw

De invulling van dit tweede deel is op maat en spitsen we toe op jouw specifieke wensen en behoeftes. Aan welke specifieke vaardigheden wil jij nog werken?

Deze cursus is bedoeld voor (beginnende) tv-verslaggevers en radio-verslaggevers die multimediaal gaan werken. Maar zeker ook interessant voor redacteuren die reportages voorbereiden en binnenkort zelf op pad willen. Ook eindredacteuren zullen er veel van opsteken. Het geeft handvatten om redacteuren en verslaggevers beter aan te sturen samen tot een betere uitzending te komen.

 

Maximale groepsgrootte: 5 deelnemers

*Met het project ‘NU voor strax!’ biedt WerkStation mogelijkheden voor talent & groei op maat. Wij geloven in het potentieel van mensen en zien het als onze verantwoordelijkheid de mensen in staat te stellen zich te ontwikkelen en om actief bij te dragen aan hun groei. We ontdekken, stimuleren en benutten talenten.

NU voor strax! is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is bij de publieke omroepen. Het doel is iedereen te prikkelen en uit te dagen om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan persoonlijke groei. Zodat je trots bent op wat je doet bij de publieke omroepen en gelukkig bent in je werk!

Binden, bloeien en groeien.

Datum

01 dec 2023
Expired!

Tijd

Inloop 09:15 uur
09:30 - 17:00

Kosten

€288.00

More Info

Meld je aan

Locatie

Character Training
Mart Smeetslaan 1, 1217 AP Hilversum

Organisator

Henk Harding | Character Training

Henk Harding is een ervaren programmamaker én heeft veel ervaring in het geven van trainingen aan landelijke- en regionale omroepen.

Meld je aan